Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Sosyal Paylaşımlar Yaşamımızı Nasıl Etkiliyor?
Her geçen gün teknolojinin ilerleyerek gelişmesiyle birlikte akıllı telefonlar hemen herkesin, her yaş grubunun kullandığı bir alet haline geldi.
Akıllı cep telefonları günümüz insanlarının vazgeçilmezi haline gelmiş bir cihazdır. Tahmin edilemeyecek kadar büyük bir bağımlılığa neden olan etkenler artık tehlikeli bir hale gelmeye başlamış durumda. 7’den 70’e herkesin elinden akıllı telefon var. Herkesin Facebook ya da Twitter gibi sosyal paylaşım hesapları üzerinden sürekli bir şeyler konuşmak açlığı tavan yapmış durumda.
Artık insanlar doktorda, dişçide, toplantılarda, işe giderken otobüste, metroda ya da kahvaltısında cep telefonunu kontrol ediyor.
Peki siz akıllı telefon bağımlısı mısınız?
Artık insanlar doktorda, dişçide, toplantılarda, işe giderken, otobüste, metroda, takside, ofiste, sokakta, restaurantlarda, havaalanlarında Blackberry, Iphone veya Samsung, LG, Sony gibi akıllı cep telefonları sayesinde nette anlaşmalar yapmakta, plan değiştirmekte, maillerini okumakta, paylaşım sitelerini ziyaret etmektedirler. Böylelikle insanlar işyerlerinde olmasalar da kendilerini internet aracılığıyla dünyaya bağlayıp uyum içinde yaşayıp çalışabiliyorlar.
Yapılan araştırma sonuçlarına baktığımızda 12- 15 yaş arasındaki ergenlerin çoğunun telefon bağımlısı olduğunu ve bu gençlerin bir kısmının sinemada, kütüphanede, tiyatro vb. gibi yerlerde telefon kullanabildiklerini bir kısmının ise tuvalet ve banyoda telefonlarıyla iletişime geçtikleri sonuçları dikkat çekiyor.
Gençlerde ise büyük bir kesimin akıllı cep telefonunun olduğunu ve bunların bir kısmının kendini cep telefonu bağımlısı olarak açıkladığını yüksek bir kısmının ise telefonlarını sürekli açık tuttuklarını dikkat çekiyor. Gençler ise cep telefonlarıyla en çok kısa mesaj atmak ve arama yapmak, sosyal paylaşım sitelerini ziyaret etmek için kullanıyorlar.
Akıllı cep telefonlarının insanlar üzerinde olumlu etki sağlayabileceği gibi olumsuz etkilere de sahip olduğu anlaşılıyor. Özellikle çalışan meslek grupları akıllı cep telefonlarıyla ne kadar içli dışlı olurlarsa bir o kadar da kolektif düzenleri bozulmuş oluyor. Odaklanmaları azalıyor,verimlilik düşüyor ve yapılacak olan işlerini, görevlerini unutuyorlar vb. gibi.
Eğer bu çok önemli olan 3 soruya cevabınız EVET ise hemen cep telefonu bağımlılığınız için önlem alın.
Yukarıda bahsettiğim adımlar olmazsa olmazlardan değildir. Şunu bilin ki her insan biriciktir. Bu yüzden kişiye özgü değişiklik gösterir. Yukarıda anlatılanlarda kendi adımınızı bulabildiyseniz öneme alın ve uygulayın lütfen.
Tüm bunlara disiplinli bir şekilde uyarsanız, birkaç gün içinde bu düzene alışırsınız. Böylece hem kendinizle daha fazla baş başa kalırsınız, hem de sevdiklerinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz.
Yorum Yaz