Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Akıllı Telefonda Yasaklı Sitelere Giriş Yolları
Peki akraba evliliğinin bunun dışında bir sakıncası var mıdır ? Ya da akraba evliliği nedir? Bu günkü makalemizi, evlilik konusunda en riskli evlilik olan, Akraba Evliliği Nedir, Akraba Evliliği,Akraba Evliliğinin Sakıncaları, Akraba Evliliği Ve Sakıncaları, Akraba Evliliğinin Sonuçları, Akraba Evliliği Neden Sakıncalıdır konularına ayırdık. Öncelikle akraba evliliği nedir sorusunun yanıtını verelim.
Akraba evliliği aynı geni taşıyan aynı soya sahip kişilerin evlenmesidir.
Akraba evliliklerinde, hem annenin hem babanın ayni bozuk geni taşıma ihtimali, akraba evliliği yapmayan diğer kişilere oranla daha yüksek olduğu için, çocuğun da hasta dogma ihtimali, normal popülasyonuna göre artmıştır. Bununla beraber, düşük ve ölü doğum ihtimali de artmıştır.
Türkiye gibi akraba evliliklerinin yoğun olduğu ülkelerde, sakat bebek doğumları çok sık görülmektedir. Akraba evliliklerin görülmesinin sebepleri arasında genellikle, aileye ait mal varlığının dağılmaması, aile bireyleri arasındaki sevgi ve saygıyı korumak, akrabaların evlilik ve sosyoekonomik beklentilerinin aynı olması ve karşı cinsle rahat iletişime girememe gibi etkenler sayılabilir.
Akraba evlilikleri genellikle maddi servetin aile içinde kalması için yapılmaktadır. ama, bu arada birbirlerine aşık olup da evlenen akrabalar da yok değildir. Bu sayı oldukça sınırlıdır.
Akrabalar arasında yapılan evliliğe endogami denilmektedir. Kalıtımın taşıyıcısı genlerdir. Bizler nesiller öncesinden gelen atalarımızın bize hediye ettiği genetik kalıtımla yaşama başlamaktayız. Vücudumuzun büyüyüp gelişmesi ve çalışması genlerimizin kontrolü altındadır.
Yaşamın temel taşı olan genler, bir DNA molekülündeki belirli bir özellik içeren kesitine verilen addır. Her bir gen ya da birkaç gen kümesi bizdeki bir özelliğin bilgisini içerir. Anne ve babadan eşit olarak geçen genler, bizdeki tüm yaşam duvarlarını örer. Genler hücrelerde bulunan kromozomların kısımlarıdır.
Dolayısıyla genler, kromozomlarla birlikte çoğalarak, hücre bölündükçe yeni hücrelere geçerler. Kişide her genin, biri anneden biri babadan gelmiş olan iki kopyası (aleli) bulunur.
Yorum Yaz