Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Vertigo Hastalığı Nedir. Tedavi Yolları Nelerdir?
Hiç inanmıyorum diyenler bile fal baktırmak ya da burçları okumak gibi eylemlerde bulunuyor. Batıl inançlar oldukça yaygın. Ama bu batıl inançların İslam Dinimizde de bir yeri elbette var. Bakalım Batıl inançların dinimizdeki yeri nedir.
Batıl inançların en yaygın olanlarının en başında yer alan fal baktırmak dinimizce caiz değildir. Fal bakan ve baktıran Allah’a şirk koşmuş olur. Falcının söylediğine inanan kişi Kur’an-ı kerime inanmamış olur. Fal baktıran kişi, falcıya inanmasa bile kılmış olduğu namazlar 40 gün boyunca kabul olunmaz.
Büyü yapmak ve yaptırmak dinimizdeki en büyük günahlardan bir tanesidir. Büyü yapan ve yaptıran Kuran-ı Kerimi inkar etmiş olur. Ayrıca cinci hocalara gidip, cinden kurtarması için para ödemek de caiz değildir. Çalanları kaybolanları bulurum diyenler, cinler bana haber veriyor ondan dolayı biliyorum diyenler ile, bunlara inananlar kafir olur. Çünkü cin gaybı bilmez. Gaybı Yalnızca ve yalnızca Allahü Teala ile Allah’ın vahiy ve ilham verdikleri bilir. Cinle arkadaşlık kurup, olmuş şeyleri ona sorup öğrenmek ve başkaları ile bunu paylaşmak caiz değildir. Çünkü cinler gördüğü şeyleri doğru olarak anlatıp anlatmadığı bilinemez.
Hemen hemen hepimizin en azından baktığı ve kişiler hakkında bir fikir edinmeye çalıştığı burçlar da batıl inançlardan bir tanesidir. Astrolojide bilinen 12 farklı burç vardır. Bu burçlar doğum tarihine göre tayin edilir. Her burçta doğan kişiler aynı karaktere sahip olsa dünyada sadece 12 çeşit insan olurdu.
Oysaki yer yüzündeki milyarlarca insan içinde öyle farklı karakterler vardır ki burç sayısını kat be kat geçmektedir. Dikkat ederseniz aynı burçta doğanlardan biri alimse, bir diğeri zalim, biri sert mizaçlı ise başka biri de sın derece mülayim bir insan olabilmektedir. Bu sebeple burçlar da hurafedir ve insan karakterini belirlemek gibi bir özelliği yoktur.
En bilinen batıl inançlardan bir tanesi iki bayram arası nikah yapılmaz söylemidir. Oysaki iki bayram arasında nikah yapmak dinen caizdir ve hiç bir sakıncası yoktur. İşin aslı şu şekildedir. Peygamber efendimiz, Cuma gününe rastlayan bir bayram günü, namazdan sonra, nikah yapması istenince, (İki bayram arası nikah olmaz) buyurdu. Yani vakit dar, bayramlaştıktan sonra tekrar Cuma namazı için mescide geleceğiz demek istemiştir.
Yorum Yaz