Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Aşırı Terlemenin Çözümü ve nedeneleri
Erken yaşta keleşmen en büyük neden olan saç dökülmesi ufak tefek müdahele yapılması gerekiyor. Eğer saç dökülmeleri ciddiye alınmazsa ise ilerleyen yaşalarda tamamen keleşmeniz neden olabiliyor.Erken yaşta keleşmemek için ne yapmak gerekiyor. Saç dökülmesi nedir? Saç dökülmesine engelemek için ne yapılması gerekiyor.Erken yaşta kel kalmamak için neler yapılması gerekiyor.
Saç Dökülmesi Nedir?
Saç dökülmesi problemi erkek veya kadın ayrımı olmadan hemen herkesin ortak sorunudur. Bu problemi yaşayanlar önlem almaya çalışırken saç dökülmesine sebep olan durumları araştırmaya başlamaktadırlar.
Saçlarımız, kafa derimizin hemen altında folükül denilen kesecikler içinde yetişmektedir. Sağlıklı bir saç derisinde ortalama 100 bin adet saç bulunur ve erişkinlerde yıkanma ve taramaya bağlı olarak günde ortalama 50-100 adet saç teli dökülmesi normal kabul edilir. Her saç teli 4- 6 yıl yaşar, sonra dinlenir ve daha sonra da dökülür. Saçların bu şekilde dökülmesi son derece doğal bir süreçtir.
Saç dökülmesi bireysel olarak değişik hızlarda seyreder, alın saç çizgisinin geriye doğru çekilmesi, ön ve tepe bölgesindeki saçların incelmesi ve seyrelmesi ile başlar, zamanla tüm tepe bölgesinin açılmasına kadar ilerleyebilir. Dış görüntünün çok önemli bir bölümünü oluşturan saçlardaki bu kayıplar, kişilerde fiziksel olduğu kadar ciddi psikolojik sorunların da belirmesine neden olabilir.
Saç dökülmesinin sebepleri nelerdir?
Toplumun %50’sinden daha fazlasında görülen erkek tip hormona duyarlı saç dökülmesidir. Bu tip saç dökülmesi kroniktir. Yaş ilerledikçe kellik gelişir. Erken yaşlarda başlanan takviye tedavileri mezoterapiler ve PRP tedavisi dökülme hızını yavaşlatır. Kelliğe gidecek süreyi uzatabilir.
Deri ve iç hastalıkları da saç dökülmesine neden olabilmektedir. Sedef hastalığı, egzamalar, akne, liken hastalığı, aşırı yağlanan deri, mantar hastalıkları gibi rahatsızlıklarda saç etkilenirse dökülme gerçekleşebilir. Bu dökülmelerin tedavisi altta yatan deri hastalığının tedavisi ile mümkündür.
Besinsel nedenlere bağlı saç dökülmeleri de sık rastlanan diğer bir etkendir. Saç canlı bir organdır ve doğru beslenmesi çok önemlidir. Düzenli ve dengeli beslenmemek, uzun süre aç kalmak, tek tip beslenme ve karbonhidrat içeriği yüksek gıdalar tüketmek, saçı dökülmelerine sebep olmaktadır.
Beslenme problemi olmamasına rağmen saç için gerekli olan vitamin ve minerallerin kanda eksik olması saçı döken etkenlerdendir. Eğer B12, D vitamini, folik asit, biotin, çinko, demir gibi vitamin ve mineralleri düşükse saç beslenemez ve dökülür. Bu durumlarda eksik vitaminler doktorların kontrolünde tespit edilip dışarıdan takviye alınabilir.
Kişilerde olan hormonal sorunlar saç dökülmesini tetikleyebilir. Bu problemlerin kaynağı için uzmanına başvurulmalıdır. Hormonal tedaviler bu tarz dökülmeler konusunda etkilidir.
Bazı iç hastalıkları; tiroit bezi hastalıkları ya da bu hastalıklar için kullanılan ilaçlar, romatizmal hastalıklar, kullanılan hormonlar, insülin direnci, diyabet, doğum kontrol hapları, zayıflama hapları, böbrek üstü bezi hastalıkları ve bazen de bu kontrol haplarının kesilmesi saç döken diğer nedenlerdir.
Kozmetik alışkanlıklarının artması mekanik kimyasal ve fiziksel saç dökülmelerine neden olan diğer faktörlerdir. Yani saçları sıkı bağlanması, sık fön yapılması, sık yapılan saç boyamaları, açıcılar, düzleştirici yöntemler saça dışarıdan zarar vererek saç kaybına neden olmaktadır. Bu durumda tek tedavi saçların bu uygulamalara maruz kalmasını önlemektir.
Günlük hayatta yaşanılan stres arttıkça, Genel sağlığımız ve saç derimiz de bu durumdan olumsuz olarak etkilenir.
Yorum Yaz